Csemegék lovaknak ............................................................
Csemegél lovaknak
-1 nagy alma
-egy kevés zab
-rozsos kétszersült, morzsálva
-répadarabok
Vágd le az alma felső részét, tedd félre. Kapard ki a gyümölcs belsejét. Ka keverd össze a zabot, a morzsát és a répadarabokat. Facsard ki a kikapart almát, és add a gyümölcshúst a keverékhez. Töltsd az egészet az alma üregébe, és tedd a tetejére a félretett almakalapkát.
Lópalacsinta
-2 répa
-8,5 dkg finomliszt
-1,5 dl tej
-1 tojás
vaj
Pucold meg és reszeld le a répát. Egy tálba tedd bele a lisztet, üsd bele a tojást, és add hozzá a tej felét! Keverd simára, ne legyenek benne csomók. Most add hozzá a maradék tejet és a reszelt répát, s egy habverővel keverd tovább. A palacsintasütőben olvassz fel egy kevés vajat, és süsd ki a palacsintákat.
Répa ínyenc lovaknak
Moss meg és pucolj meg egy nagy répát. Kend be mézzel, majd forgasd zabba, hogy a répát teljesen befedje.
Zsúrcsemege
-6 szelet rozsos kétszersült
-2 alma
-1 -2 db répa
-egy kevés pépesített cukorrépa (12 óráig áztatni)
Keverd össze a hozzávalókat, és kend a krémet a kétszersültekre. Díszítsd salátalevéllel.
Mézes szendvics
-2 szelet rozsos kétszersült
-méz
Bőségesen kend be mézzel az egyik kétszersültet, és borítsd be a másik szelettel. Egyszerű és nagyszerű lónyalánkság!
Szülinaposok kedvence
-2 kör alakú rozsos kétszersült
-2 alma
-2 répa
-porcukor és kevés víz a díszítéshez
Reszeld le az almát és a répát, keverd össze, és kenj belőle az egyik kétszersültre. Tedd a tetejére a másik kétszersültet. Adj a porcukorhoz egy kevés vizet, és keverd, amíg fényes, és kicsit híg masszát nem kapsz. Töltsd bele egy műanyag zacskóba, vágj a zacskó sarkán egy apró lyukat, és írj vele valami kedveset a kétszersült tetejére.
Almaszeletek
-1 alma
-10 tk (teáskanál) cukor
Vágd vékony szeletekre az almát, és helyezd őket egy tálcára. Szórd be cukorral az almaszeleteket, és tedd ki a tálcát a napra egy pár órára, hogy ropogósra száradjanak.
Fincsi lótorta
-2 kör alakú rozsos kétszersült, lyukkal a közepükön
-8 dkg zabpehely
-1 répa reszelve
-1 egész répa
Keverd össze a reszelt répával, és kend az egyik szelet kétszersültre. Fedd be a másik szelet kétszersülttel, és díszítsd a tetejét almakarikákkal. Végül szúrj a lyukba egy egész répát.
|Saját cikk| |