Csemegék lovasoknak ............................................................
Csemegék lovasoknak
Grillázs
(kb. 25 darabhoz)
-2 dl tejszínhab
-3dl méz
-17 dkg cukor
-40 dkg mandulabél
Keverd össze a cukrot, a mézet és a tejszínhabot egy vastag falú lábasban, s lassú tűzön melegítsd. Kb. 25 perc alatt besűrősödik. Keverd meg néhányszor, le ne égjen. Hogy megállapítsd, készen van-e, végezd el a ,,puskagolyó-teszt" -et. Ehhez csöpögtess egy kevés grillázst egy pohár hideg vízbe. Vedd ki a vízből, s ha golyót tudsz formálni belőle, elkészültél, s már csak annyi a dolgod, hogy a cukros keverékhez hozzáadd a mandulabelet. Keverd össze, öntsd szét a finomságot egy kis tálkába, és hagyd kihűlni.
Karamell
-20 dkg cukor
-2,5 dl méz
-4 dkg margarin
-2 ek (evőkanál) kakaópor
Tedd a hozzávalókat egy lábasba, és kevergetés mellett főzd 7 percig. A ,,puskagolyó-tesz" segítségével meggyőződhetsz ról, vajón jó-e már a keverék: önts egy keveset a karamellából egy pohár hideg vízbe. Ha formálható, akkor már készen van. Adagold a formákba, s várd meg, míg megszilárdul!
Csokis muffin
-10 dkg margarin
-17 dkg cukor
-3 ek kakaópor
-2 tojás
-14 dkg finomliszt
-1 tk (teáskanál) sütőpor
-1,5 dl tejszín
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Add a margarinos a cukor és a vanílíás cukrot, s keverd ki habosra. Kevergetés közben adagold hozzá a kakaóport, és üsd bele a tojást is. Ezután következhet a lisz, kis adagokban, és és a sütőport, s óvatosan keverd össze. Öntsd a krémes tésztát muffinsütőformába, tedd be a sütőbe és 15-20 percig süsd. Hagyd kihűlni!
Csokigolyók
(kb. 20 darabhoz)
-10 dkg margarin
-20 dkg cukor
-20 dkg zabpehely
-1 tk vanílíáscukor
-3 ek kakaópor, kevés kókuszreszelék egy tányéron
A vajat a cukorral keverd habosra. Add hozzá a zabpelyhet, a kakaóport és a vaníllíás cukrot, s keverd össze az egészet. Formálj kis golyóccskákat a tésztából, s hempergesd meg őket a kókuszreszelékben. Helyezd a golyókat a tányérra, és tedd be a hűtőbe egy kis időre, hogy megkeményedjen.
Házi fagyi
-3 tojássárgája
-1,5 ek porcukor
-3,5 dl habtejszín
-10 dkg csokidara
Keverd habosra a cukrot a tojássárgájával. A habtejszínt verd föl kemény habbá, majd óvatosan, nehogy a hab összetörjön, add hozzá a csokidarát és a tojásos-cukros krémet, majd keverd össze az egészet. Egy megfelelő edénybe tedd be legalább 4 órára a fagyasztóba.
|Saját cikk| |